Open tuindagen kwekerij ‘De Gentiaan’

Rots- en alpenplantenkwekerij ‘De Gentiaan' is een kleinschalig gespecialiseerde ambachtelijke bedrijf. Wij kweken planten van heel gewoon tot heel bijzonder. Dit betekent dat er zowel voor de beginnende als gevorderde rotsplantenliefhebber op onze kwekerij volop keus is.
Naast de kwekerij is een rotstuin aangelegd. De bedoeling van deze rotstuin is om nieuwe planten uit te proberen op winterhardheid, bloeirijkheid end. Verder is het educatief bedoeld voor rotstuinliefhebbers die iets meer over rotstuinen willen weten. De rotstuin is opgebouwd met lava, gele maansteen, tufsteen en gele weser muursteen. Met name in het voorjaar is onze rotstuin een lust voor het oog.

Assortiment 
Het assortiment rots- en alpenplanten is ook dit jaar weer zeer uitgebreid. Daarnaast is er volop keus van diverse bol- en knolgewassen, laagblijvende vaste planten er opgemaakte schalen voor balkon of terras. En niet te vergeten de dwergconiferen en dwergheesters van Herman Geers uit Boskoop, website: www.hgeers.nl
Het spreekt voor zich dat dit een unieke gelegenheid is voor het aanschaffen van zeldzame planten of om even een gezellig praatje te maken. 
Omdat wij geen grote aantallen kweken van een bepaalde soort kan het zijn dat bepaalde soorten uitverkocht zijn bij uw komst. Komt u specifiek voor een bepaald assortiment neem dan voor u komst even contact met ons op of de planten nog op voorraad zijn.

Open dag
Omdat Pasen dit jaar vroeg is houden wij nu onze open tuindag op Hemelvaartsdag 10 mei van 10.00 tot 16.00 uur. Op deze dag wordt weer medewerking verleend door een aantal collega/hobby kwekers.
Ook zal dit jaar medewerking worden verleend door Succulenta afdeling Zwolle. Dit is een vereniging van liefhebbers van cactussen en vetplanten. Zij geven informatie over hun hobby en zullen daarbij ook planten voor de verkoop aanbieden.

Bezoekerstip 
Zoals de meesten van jullie wel weten zijn er in de maand april tot half mei al volop bloeiende planten op de kwekerij.
Ons advies is dan ook wanneer u in de gelegenheid bent om voor de open tuindag alvast even langs te komen.
Met name de Hepatica’s, Sodanella’s en de voorjaars bloeiende Gentianen zoals de Gentiana verna angulosa en de Gentiana acaulis zullen tegen die tijd volop in bloei staan. Met andere woorden u bent van harte welkom voorafgaande aan de open tuindag.

Openingstijden
We zijn dit jaar voor het eerst geopend op vrijdag 16 maart a.s. tot en met september van 10.00 tot 16.00 uur alleen op de vrijdag en zaterdag. Wilt u op een andere dag komen dan graag even een afspraak maken telefonisch: 0529-402188 of via e-mail: info@degentiaan.com
De Paasdagen en de Pinksterdagen zijn wij gesloten.

Verkeerssituatie 
In verband met de aanleg van de N 35 in een vierbaans weg is bij ons de verkeerssituatie gewijzigd. U rijdt voorbij Wijthmen over de nieuwe weg, daarna slaat u linksaf, de borden volgen naar Wijthmen, Dalfsen, Zwolle. Vervolgens neemt u de afslag Dalfsen en dan meteen de eerste afslag Wijthmen nemen. Dan bevindt u zich weer op de Woestijnenweg waaraan de kwekerij is gelegen.

Kwekerij De Gentiaan
Woestijnenweg 34
8026 PJ Zwolle (Wijthmen)
Tel. 0529-402188
Website: www.degentiaan.com
info@degentiaan.com