Herfstevenement

Op zondag 15 oktober 2017 vindt tussen 11 en 16 uur het jaarlijkse Herfstevenement plaats in en voor de kassen van de Haarlemmer Kweektuin. Het is in de vorm van een markt en er zijn enkele kinderactiviteiten. Een evenement voor het hele gezin. De toegang is gratis.

GEZELLIG, INFORMATIEF EN (H)EERLIJK
Het evenement richt zich op de duurzame inrichting van onze leefomgeving en ‘de vruchten’ die wij daar letterlijk en figuurlijk van plukken. De herfst en de winter zijn de rode draad. De sier- en de moestuinliefhebbers vinden er planten, fruitbomen, bollen, knollen, prachtig gereedschap en tuingerelateerde adviezen. Smulpapen kunnen er terecht voor eetbare paddenstoelen, kazen, jams, sappen, geleien, fruit, pompoenen, honing etc.. Het zijn allemaal biologische of streekproducten, die thuis de basis kunnen vormen van overheerlijke gerechten. Honingliefhebbers kunnen tijdens een honingkeuring, georganiseerd door de Imkervereniging Haarlem e.o., zelfs leren aan welke kwaliteitseisen goede honing moet voldoen.

Verder vragen natuur- en milieu(beschermings)verenigingen aandacht voor de dieren in onze directe leefomgeving. Zij doen dat middels informatie, maar men kan op het evenement ook terecht voor diverse broedkasten en schuilplaatsen voor vogels, egels, vleermuizen en vele andere nuttige tuindieren. Voor de kinderen zijn er enkele activiteiten, die betrekking hebben op de buitenruimte. Kortom een gezellig, informatief en (h)eerlijk evenement voor het hele gezin.

NADERE INFORMATIE
De Haarlemse Stadskweektuin is gelegen aan de Kleverlaan 9. Op loopafstand is een grote parkeergarage. Voor meer informatie kan men bellen naar het NME-Haarlem; (023) 511 47 02.