Helleborus- en Tulpendagen in de Noordoostpolder

Helleborus- en Tulpendagen in de Noordoostpolder
Vanaf begin maart kan men elke vrijdag en zaterdag genieten van de vele bloeiende Helleborussen en Tulpen in Espel en Creil
De Stekkentuin te Espel is een voorjaars-poldertuin bij uitstek. Op vier vrij- en zaterdagen en 1 zondag, te weten: vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 maart, vrijdag 15 en zaterdag 16, vrijdag 22 en zaterdag 23, vrijdag 29 en zaterdag 30 maart worden er zelfs Speciale Open Dagen gehouden met honderden kleurrijke helleborussen. Tijdens deze dagen is er ook een kleine schilderijen-expositie van o.a. helleborussen en andere voorjaarsbloeiers op doek.
In de borders zijn vele bijzondere helleborussoorten en –variëteiten in allerlei kleurschakeringen te bewonderen: zowel groot- als kleinbloemig, maar ook enkel-, anemoon- en dubbelbloemig.
Op het erf kunnen bezoekers rondwandelen tussen de zelf gekweekte bloeiende zaailingen.

Voor liefhebbers zijn er, naast helleborussen in de volle grond en vele variëteiten in pot, ook vroegbloeiende bollen verkrijgbaar.
** Gratis entree en koffie.
Tijdens deze open dagen kunt u ook terecht bij Tulpenrondleiding.nl. in Creil
In de kwekerij van Litjens Tulpen gaat u met eigen ogen zien, hoe er vanuit een bol een tulp groeit. Niet op het land, maar lekker warm in de kas. U wordt hartelijk ontvangen in de kantine van Litjens Tulpen, alwaar u een unieke filmpresentatie over het gehele teeltproces van de tulp te zien krijgt. Daarna gaat u mee voor een uitgebreide rondleiding in de kas langs de bloeiende tulpen. Na circa anderhalf uur kunt u zich een heuse tulpenkenner noemen.
Groepen vanaf 8 personen zijn welkom, ALLEEN op afspraak
** Er zijn kosten aan verbonden.
De kwekerij en tuin zijn open van 10.00 -17.00 uur.
Na deze Speciale Open Vrij- en Zaterdagen worden de helleborussen steeds voller en mooier en de bloeiende voorjaarsbollen steeds talrijker en is De Stekkentuin vanaf april (met entree) tot oktober elke vrijdag en zaterdag open..
Alle andere dagen op afspraak.
Meer informatie: www.destekkentuin.nl en www.tulpenrondleiding.nl